Waarom heb ik een personal trainer nodig?

 

Hoe vaak ben jij gestart en ben je toch weer gestopt zonder je doel te bereiken?

 

Trainen met een personal trainer kan je net dat duwtje in de rug geven dat je nodig hebt om weer te gaan (beginnen met) sporten. Jouw trainer is een goede stok achter de deur en motiveert jou op momenten dat je het echt even niet meer ziet zitten. Bovendien, als je moet betalen voor een sessie sla je deze namelijk niet zomaar over, zonde van je geld!

 

Als je weet wat je doet en vooral waarom je iets doet, boek je sneller en beter resultaat

 

Het is altijd de moeite waard om samen te werken met een trainer. Hij of zij kan je de juiste technieken van oefeningen laten zien en de basis van trainen aanleren. Door een juiste uitvoering van je oefeningen loop je minder kans op blessures en werken de oefeningen effectiever. En als je eenmaal begrijpt waar het bij trainen echt om draait, kun je na een tijdje zelf je trainingen uitvoeren en bijstellen. Loop je toch vast? Je kunt altijd je trainer weer inschakelen om te kijken op welke punten je kunt verbeteren. 

 

Een programma op maat houdt rekening met jouw specifieke situatie

 

Omdat ieder mens uniek is en een ander lijf of andere doelstellingen heeft, is het belangrijk om een op maat gemaakt programma te volgen. Een goede personal trainer zorgt ervoor dat de training past bij jouw lijf, situatie en doelstellingen. Bovendien weet een personal trainer wanneer oefeningen aangepast moeten worden. Hierdoor boek je veel effectiever resultaat en blijf je gemotiveerd.

 

Coaching

 

Veel personal trainers hebben ook een opleiding op het gebied van (mentale) coaching. Het veranderen van je lifestyle vraagt namelijk meer dan alleen af en toe trainen met een personal trainer. Een goede personal trainer kan samen met jou naar bepaalde patronen, gedragingen en blokkades kijken die je in de weg staan om jouw doelen te behalen. Hij of zij kan je bewust maken van je patronen en je ondersteunen in het aanleren van nieuwe gewoontes en positief gedrag. Zie dat maar eens zelf te veranderen!

 

Uitdaging, afwisseling en variatie

 

Trainen met een personal trainer is ook gewoon leuk en uitdagend. Een personal trainer trekt je uit je comfort zone, terwijl hij je grenzen respecteert. Een trainer kan binnen jouw trainingsprogramma zorgen voor voldoende afwisseling en een training leuk maken, waardoor jij gemotiveerd blijft en plezier blijft behouden in het trainen.